İMO Ankara Şubesi 24. Dönemde 1 Yıl
İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi olarak 24 Şubat 2020`den 11 Mayıs 2021`e kadar yapılan etkinlik, eylem, eğitim, açıklama ve raporları yayımladık.
Raporda şubeden haberler, basın açıklamaları, meslek içi eğitim faaliyetleri, pandemi dönemi çalışmaları, Şubemiz tarafından yürütülen kampanyalar, İMO-çocuk etkinlikleri, İMO Ankara Şubesi Kadın Çalışma Grubu çalışmaları, genç-İMO faaliyetleri, kent çalışmaları ve TMMOB Ankara İKK çalışmaları yer alıyor.
Şube olarak yaptığımız ve destek verdiğimiz kampanyalar yayımlanan raporda öne çıkıyor. "TMMOB`a Dokunma", "Baraj 50.000 Olsun", "Onurlu ve Güvenli Bir Meslek Hayatı İstiyoruz!" ve "1 Şantiye 1 Şef" kampanyaları Şubemizin gündeminde oldu. "TMMOB`a Dokunma" kampanyası çerçevesinde birçok açıklama, söyleşi ve pankartlarla eylemler gerçekleştirildi. "İnşaat Mühendisliği Barajı 50.000 Olsun" kampanyası 13 Haziran`da başlattığımız imza kampanyasıyla başladı. Kampanya kapsamında 26 bin imza toplanırken, YÖK`e de mektup yazarak inşaat mühendisliği eğitimi ve işsiz mühendis nüfusu konusunda tespit ve talepler sıralandı. Mesleğimize sahip çıkmak, yapım sürecinde ara eleman değil karar verici olabilmek, işsizliği ve güvencesiz çalışma koşullarını ortadan kaldırmak için 16 Temmuz 2020 tarihince başlatılan "Onurlu ve Güvenli Bir Meslek Hayatı İstiyoruz!" kampanyası kapsamında Şubemiz ve bağlı temsilciliklerimiz tarafından ilgili kurumlara taleplerimizle ilgili yazılar yazıldı ve yazılan taleplerimizin takibi devam etmektedir. " 1 Şantiye 1 Şef" kampanyası 25 Şubat 2021`de yapılan bir basın açıklamasıyla başladı. Kampanya kapsamında açıklamalar, sosyal medya çalışmaları yapıldı ve ilgili kurumlara yazılar yazıldı.
Koronavirüs pandemisine önlem amacıyla Şubemiz tarafından planlanan kurs ve seminerler 13 Mart 2020 tarihi itibarıyla Zoom uygulaması ve YouTube üzerinden çevrimiçi olarak düzenlendi. 27 Şubat 2020 tarihinden itibaren 3 Perşembe Semineri, 41 Çevrimiçi Seminer, 29 Çevrimiçi Kurs düzenlendi.
Şubemiz tarafından iş arayan üyelerimiz için toplam 16 seminer düzenlenirken bu seminerlere 926 kişi katıldı. Yine bu dönemde gerçekleşen 91 meslek içi eğitime 8701 üyemiz katıldı.
Düzenlenen eğitim seminerlerinin yanı sıra her ayın üçüncü salı akşamı dünyanın değişik coğrafyalarında şantiyelerde, ofislerde çalışan mühendislerin hem mesleki hem sosyal deneyimlerinin paylaşıldığı "Dünya İşi" çevrimiçi söyleşileri ve Türkiye İnşaat Mühendisliği sektöründe uzun yıllar inşaat mühendisliği yapmış, tanınan, bilgili ve tecrübeli; mesleğin `duayenleri` olarak tanımlanabilecek inşaat mühendislerinin tecrübe paylaşımını ve yılların bilgi ve tecrübesinin özünü meslektaşlara aktarmayı hedefleyen bir meslek içi eğitim programı olan "Mesleğin Limitleri Meslektaş Sohbetleri" düzenlendi.
Kentimizde yaşanan sorunlara dair görüş oluşturmak için sorunlu bölgelerle ilgili raporlar hazırlanarak bilirkişi ekiplerimizle olay yerlerinde incelemelerde bulunduk.
İMO 24. Dönem Kadın Çalışma Grubu tarafından 8 Mart ve 25 Kasım tarihlerinde basın açıklamaları yapıldı, İstanbul Sözleşmesi, Kadına Yönelik Şiddet, Pandemide Değişen Çalışma Koşulları, Mobbing ve Yasal Haklarımız, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadın İnşaat Mühendisliği başlıklarında söyleşiler düzenlendi.
Eylül 2019 tarihinde başlayan İMO-çocuk Drama Atölyesi pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldı. İMO-çocuk da etkinliklerine çevrimiçi olarak devam etti. "İMO-çocuk 15 Tatilde Çevrimiçi Çocuk Atölyeleri" ve "İMO-çocuk Bahara Merhaba Çevrimiçi Çocuk Atölyeleri" etkinlikleriyle çocuklarla bir araya geldik.
İMO Ankara Şubesi 24. Dönemde 1 Yıl Raporu`na buradan ulaşabilirsiniz.