`Tarihi eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi` Çalıştayı Yapıldı
"Tarihi eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" Çalıştayı Yapıldı
İMO Aydın ve Bursa Şubeleri tarafından düzenlenen, "Tarihi eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" Çalıştayı 8 Nisan 2017 Cumartesi günü, Aydın`da yapıldı. Çalıştayın açılış konuşmalarını İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, İMO Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Bilgin ve Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ayşe Sağsöz, Prof. Dr. Fevziye Aköz, Prof. Dr. Adem Doğangün sunuş yaptı. Daha sonra oturumlara geçildi. Toplantıya İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, 2. Başkanı Şükrü Erdem, Sekreter Üyesi Hüseyin Kaya, Sayman Üyesi Cem Oğuz, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Akça ve Necati Atıcı, Genel Sekreter Fikret Kemal Yıldırım, Denetleme Kurulu Üyesi Münevver Çelik, Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Aydın Şube Başkanı Mutlu Bilgin, Sekreter Üyesi Gürkan Yenipazarlı, Sayman Üyesi Murat Biçer, Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Devrim, Ruhsar Uzun, Bülent Öz, Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Sekreter Üyesi Mustafa Er, Yönetim Kurulu Üyeleri H. Müjgan Elmas, Yaşar Poyraz, Şube Sekreteri Ayşegül Koç, Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli, İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, Manisa Şube Başkanı Cemil Kora, Muğla Şube Başkanı Alifer Atasever katıldı. Çalıştayda oluşturulacak çalışma grupları:
ÇALIŞMA GRUPLARI :
1- Depremsellik, Yapısal Analiz ve Güçlendirme
2- Tarihi Yapılarda Sürdürülebilirlik
3- Tarihi Yapılarda Hukuksal Durum
4- Eğitim ve Toplum Bilinci
Çalıştayda görüşülecek konular:
1- TARİHİ YAPILARIN VE SİT ALANLARININ KORUNMASI İLKELERİ Kırsal/ Kentsel ve Arkeolojik Alanların Doğal ve İnsandan Kaynaklanan Tehlikelere Karşı Korunması.
2- TARİHİ YAPILARIN SANATSAL VE TOPLUMSAL DEĞERİ Hukuksal Alt Yapı Kurumsal Bilinç Tarihi Yapıların Kültürel ve Mimari Etkileşimleri Bireysel Bilinç Tarihi Yapıların Bulunduğu Kent Katkıları
3- KORUMA KURAMI VE TARİHİ YAPILAN GÜÇLENDİRME İLKELERİ Tarihi Yapıların Korunması ile ilgili Çağdaş İlkeler Koruma Ölçütlerinin Onarım Ve Güçlendirme Kararlarına Etkisi Mühendislikte Koruma Eğitimi
4- TARİHİ YAPILARIN RESTARASYON PROJELERİNİN YÖNETİMİ Risk Yönetimi Envanter Yönetimi Sürdürülebilirlik (Malzeme Analizi ve Çevreyle olan etkileşim)