Taşkın ve Heyelan Sempozyumu başlıyor
Odamız adına yürütücülüğünü İMO Trabzon Şubemizin yaptığı, Taşkın ve Heyelan Sempozyumu 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında Trabzon`da gerçekleştirilecek.
Taşkın ve heyelan alanında çalışan araştırmacılar ile uygulayıcıları İMO çatısı altında bir araya getirmeyi hedefleyen Sempozyum üç gün sürecek ve 13 oturumda tamamlanacak.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi`nde düzenlenecek olan Sempozyum boyunca "Hidrometeorolojik Ölçüm Ağları ve İklim Değişikliği; Şevlerde Geoteknik İnceleme; Vaka Analizleri; Taşkınlar ve Sediment Taşınımı; Taşkın Yönetimi ve Taşkın Frekans Analizi; Taşkınlar, Heyelanlar ve CBS; Heyelanların Önlenmesi; Hidrolojide Çağdaş Yöntemler ve Yaklaşımlar; Şev Stabilite Analiz Yöntemi; Taşkın Risk ve Zararlarının Azaltılması; Taşkın Tahmin Yöntemleri ve İstatistik Metotlar" konu başlıklarında bildiriler sunulacak.
Sempozyum öncesi Geoteknik ve Taşkın Modelleme Kursu
Sempozyum amacı kapsamında 22-23 Ekim 2013 tarihlerinde iki ayrı kurs düzenlenecek. Geoteknik Kursu, sıklıkla heyelanlara maruz kalan ülkemizde, şev stabilite analizi, derin kazı, derin temel ve yüzeysel temel hesaplamaları konusunun oldukça önem kazanması nedeniyle gerçekleştiriyor. Plaxis ve GEO5 yazılımları kullanılarak sayısal uygulamaların ayrıntılı değerlendirileceği kursun eğitimleri Yıldız Teknik Üniversitesi Geoteknik ABD`dan Doç. Dr. Mehmet Berilgen ve özel bir inşaat firmasından İnş. Y. Müh. Müge İnanır tarafından verilecek.
Modelleme Kursu ise, son yıllarda artan taşkınlar nedeniyle taşkın modellemesi konusunun büyük önem kazanması sebebiyle düzenleniyor. 22-23 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacak olan kursta Mike 11 ve Mike 21 programları ve programların uygulamaya dönük kullanımı anlatılacak. Eğitimleri Danimarka Hidrolik Enstitüsü Türkiye temsilcisi ve aynı zamanda özel bir firma temsilcisi olan Yasin Abdollahzadeh ve Danimarka Hidrolik Enstitüsü`nden Tomas Metelka tarafından verilecek olan kursun sonunda, programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Kurs, akademisyenlere, araştırmacılara, kamu kuruluşlarında çalışan uygulamacı mühendislere, serbest araştırmacılara, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenleniyor.
Sempozyum Programı ekli dosyadadır.