İstanbul`da Kıyı ve Deniz Mühendisliği Çalıştayı
İMO İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "Kıyı ve Deniz Mühendisliği Çalıştayı" 13 Haziran 2013 tarihinde Şube hizmet binasında gerçekleştirildi.
İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe`nin açılış konuşmasıyla başlayan Çalıştayın, ilk oturumu yine Cemal Gökçe tarafından yönetildi. Kıyı ve deniz alanlarına yapılan inşaatlar ve etkilerine yönelik bilgilerin aktarıldığı ilk oturumunda Ayşen Ergin "Havza-Kıyı Alanları Bütünleşik Yaklaşımı"; M. Remzi Sönmez "Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi, Pilot Projelerden Strateji Planına"; Saffet Atik "Türkiye Kıyılarının Gelecekteki Stratejik Mekansal Biçimlenişi ve Kullanımı"; Altan Köseoğlu ise "Türk Limanları ve Problemler" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi`nden Prof. Dr. Yalçın Arısoy tarafından yönetilen 2. oturumunda; kıyısal alanlardaki fiziki değişimlerin deniz canlılarına etkisi, büyük projelerin kent ve kıyı ilişkisine etkileri, planlamaya müdahaleci yaklaşımlar ve sonuçları tartışıldı.
Bu oturumda "Kıyısal Alanlardaki Fiziki Değişimlerin Deniz Canlılarına Etkileri" Bayram Öztürk, "Dönüşen ve Dönüştürücü Boyutuyla Büyük Projelerin Kent Kıyı İlişkisine Etkileri" Oya Akin, Ali Kılıç ve Ercan Koç, "Planlamaya Müdahaleci Yaklaşımlar ve Sonuçları" başlıklı sunum ise Zekai Görgülü tarafında sunuldu.
3. oturum Esin Çevik tarafından yönetildi. Bu oturumda "Türk Boğazlar Sistemi Hidrodinamiği" Yalçın Yüksel ve Mehmet Öztürk, "İzmir Körfezi Ulaşım ve Sirkülasyon Kanalı Taraması ve Çevresel Etkiler" Işıkhan Güler, Mustafa Esen, Hülya Karakuş ve Hasan Özaslan; "Dalgalar, Kıyılar ve Yapılar" başlığında ise Ahmet Cevdet Yalçıner bilgi aktardı.
Çalıştay, Sürdürülebilir Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi, Kullanımlar, Yatırımlar, Gelecekte Kıyı Alanları başlıklı panelle son buldu.